Vývar s nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1343 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 376.7 mg
 - Vláknina 4326.8 mg
 - Vitamín A 4326.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to vyválíme na tenkou placku. Necháme ho schnout na válu 35 minut. Pokrájíme na stejné, cca 5 cm široké pruhy. Poté nakrájíme na jednotlivé nudle, které necháme odležet 10 minut.
 - 
                                3
Vývar uvedeme k varu a přidáme pokrájenou zeleninu, opepříme a osolíme. Vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Pak přidáme hrášek, nakrájená kuřecí prsa a obojí povaříme dalších 5 minut.
 - 
                                5
Do druhého hrnce nalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme nudle a vaříme 3 minuty. Uvařené nudle slijeme, rozdělíme na polévkové talíře a zalijeme polévkou s uvařenou zeleninou a masem.
 - 
                                6
Na závěr posypeme sekanou petrželí.