Polévka s krupičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 4 g Petržel - nať
  • 30 g Krupička dětská
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 63 mg
  • Vláknina 123.8 mg
  • Vitamín A 123.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpálíme a zaprášíme jej krupičkou. Za stálého míchání necháme zezlátnout.

  • 2

    Poté přilijeme vývar a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut.

  • 3

    Před koncem varu všleháme vejce, osolíme a opepříme.

  • 4

    Jednotlivé porce servírujeme posypané sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu