Kuřecí polévka z drůbků
Suroviny
- 100 g Pórek
 - 150 g Kuřecí drůbky
 - 50 g Nudle domácí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1.2 l Voda pitná
 - 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 100.2 mg
 - Draslík 494.4 mg
 - Vláknina 7924.5 mg
 - Vitamín A 7924.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
 - 
                                3
V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
 - 
                                4
Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.