Krémová bramboračka
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Hrášek
 - 200 g Zeleninová směs francouzská - mražená
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 0.2 l Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 44.7 mg
 - Draslík 592.2 mg
 - Vláknina 10153.8 mg
 - Vitamín A 10153.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme.
 - 
                                2
Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme.
 - 
                                3
Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou.