Hrachová polévka s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Hrách loupaný
  • 140 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 11458 mg
  • Vitamín A 11458 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, smažíme asi 2 až 3 minuty, poté přidáme jarní cibulku, přiklopíme poklicí, restujeme na mírném plameni asi 5 minut a průběžně mícháme.

  • 2

    Povaříme si loupaný hrách asi 10 minut v 1 litru vody, kterou osolíme, opepříme a vaříme, dokud hrách není měkký. Hrách poté rozmixujeme s většinou smetany a s mátou.

  • 3

    Vrátíme polévku do pánve a ohřejeme, ale už nevaříme. Nalijeme do talířů, pokapeme smetanou a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu