Polévka s houskovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Strouhanka
  • 10 g Pažitka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej olivový
  • 5 ml Polévkové koření
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1852 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 259.2 mg
  • Vláknina 1867.5 mg
  • Vitamín A 1867.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, strouhanku, housky namočíme v mléce a vyždímané přidáme do mísy, přidáme vejce, máslo, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou pažitku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíčky, které v pánvi na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova.

  • 2

    Vývar necháme projít varem, ochutíme polévkovým kořením a vegetou.

  • 3

    Do talířů vložíme porci knedlíčků a zalijeme ochuceným vývarem. Můžeme doplnit posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu