Polévka z droždí s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 2320 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 728.7 mg
 - Vláknina 3962.5 mg
 - Vitamín A 3962.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, mrkev a celer na kostičky, kopr posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a osmahneme dorůžova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
 - 
                                3
V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přilijeme do polévky. Přidáme pokrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Dvě minuty před koncem vaření přisypeme kopr a dovaříme.