Fazolková polévka s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.2 mg
  • Vláknina 4423.8 mg
  • Vitamín A 4423.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru 20 minut.

  • 2

    V pánvi na oleji osmahneme hladkou mouku, přidáme mletou papriku a vmícháme rajčatový protlak. Směs vmícháme k uvařeným fazolkám.

  • 3

    Polévku ještě chvíli povaříme, opepříme, mírně osladíme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu