Pivní polévka s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Bobkový list
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 439.8 mg
  • Draslík 174.4 mg
  • Vláknina 3837.5 mg
  • Vitamín A 3837.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme.

Komentáře k receptu