Polévka celerová se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Brambory
  • 300 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 200 g Chléb konzumní
  • 50 g Kedlubna
  • 100 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1275 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 5690 mg
  • Vitamín A 5690 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, celer, brambory a kedlubnu na kostičky, pórek na kolečka, chléb natrháme na menší kousky.

  • 2

    Slaninu nasypeme do hrnce, zahřejeme a ve vlastním tuku osmahneme dorůžova. Přisypeme celer, kedlubnu, pórek, cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Občas podléváme. Dušenou zeleninu zalijeme mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme, povaříme ještě pár minut a odstavíme.

  • 3

    Do hlubokých talířů nasypeme natrhaný chléb a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu