Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 311.7 mg
 - Vláknina 3105.2 mg
 - Vitamín A 3105.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
 - 
                                3
V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
 - 
                                4
Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.