Indická pikantní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kurkuma
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 373 mg
  • Vláknina 7057.5 mg
  • Vitamín A 7057.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.

  • 2

    Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.

  • 4

    Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.

  • 5

    Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.

  • 6

    Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.

  • 7

    Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.

Komentáře k receptu