Krémová polévka z křemenáčů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1577 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 604.5 mg
 - Vláknina 7127.5 mg
 - Vitamín A 7127.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou.