Boršč s bílým vínem
Suroviny
- 400 g Hovězí maso přední
 - 250 g Vepřová plec
 - 200 g Červená řepa
 - 120 g Cibule
 - 60 g Petržel kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Pórek
 - 4 g Nové koření celé
 - 40 g Petržel - nať
 - 40 g Kopr čerstvý
 - 12 g Sůl
 - 1800 ml Voda pitná
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 ks Bobkový list
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 926 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 70.9 mg
 - Draslík 746.4 mg
 - Vláknina 5538.5 mg
 - Vitamín A 5538.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list,
 - 
                                2
nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme.
 - 
                                3
Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru.
 - 
                                4
Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme.