Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Uzená slanina bez kůže
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Kopr
  • 250 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 4 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 143.5 mg
  • Vláknina 1793.2 mg
  • Vitamín A 1793.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu