Jihočeská chlebová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 g Bobkový list
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 20 ml Ocet
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 98.7 mg
  • Draslík 112.1 mg
  • Vláknina 814.5 mg
  • Vitamín A 814.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černý chléb nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a necháme 8 hodin namočené. Následně osolíme, opepříme, vložíme bobkový list, kmín. Povaříme 30 - 40 minut, aby se chléb důkladně rozvařil.

  • 2

    Ve smetaně rozšleháme vejce, vlijeme do chlebového vývaru a dobře promícháme. Za stálého míchání povaříme ještě 10 minut, stáhneme z ohně, vložíme máslo a dobře promícháme do rozpuštění másla. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Spolu s polévkou podáváme zvlášť na dochucení ocet.

Komentáře k receptu