Francouzská rybí polévka
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 4 g Bobkový list
 - 20 g Celer - nať
 - 30 g Petržel - nať
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 2 ml Citrónová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Nové koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 plátek Pomerančová kůra
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 105.6 mg
 - Draslík 659.1 mg
 - Vláknina 3809.6 mg
 - Vitamín A 3809.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.
 - 
                                2
Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.