Polévka z čerstvé zeleniny po italsku
Suroviny
- 1 kostka Zeleninový bujón
 - 80 g Ječné kroupy
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 200 g Cuketa
 - 100 g Brambory
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 657.9 mg
 - Vláknina 12995 mg
 - Vitamín A 12995 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Několik hodin předem promyjeme kroupy a necháme je namočené ve vodě. Připravíme všechnu očištěnou a omytou zeleninu: mrkev, petržel, řapíkatý celer, čerstvé zelí, cibuli, česnek, cuketu a brambory. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, všechnu kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Pod tekoucí vodou si v sítu promyjeme lístky bazalky a necháme je odkapat.
 - 
                                2
Do hrnce s vodou dáme namočené kroupy, vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a odložíme stranou. Mezitím, než se nám kroupy uvaří, přivedeme v druhém hrnci vodu k varu, vložíme do ní kostku zeleninového bujónu, všechnu pokrájenou zeleninu, kromě cukety a česneku. Tu přidáme po 15 minutách vaření, polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Do mixéru dáme 100ml zeleninového vývaru, česnek, lístky z bazalky a směs rozmxujeme na kaši. Tu přimícháme do polévky, přidáme kroupy, povaříme 2-3 minuty a polévku dochutíme solí. Na talířích polévku pokapeme panenským olivovým olejem a hned horkou polévku podáváme.