Fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 66.6 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 10 g Česnek
  • 200 g Fazole bílé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 378.7 mg
  • Vláknina 7068.4 mg
  • Vitamín A 7068.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.

  • 3

    Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.

  • 4

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 5

    Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.

  • 6

    Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

  • 7

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu