Kedlubnačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 2 hrst Hrášek mražený
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 359.3 mg
  • Vláknina 4311.2 mg
  • Vitamín A 4311.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek.

  • 3

    V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce.

  • 4

    Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr.

Komentáře k receptu