Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1282 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 729.3 mg
 - Vláknina 8244.8 mg
 - Vitamín A 8244.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 230C.
 - 
                                3
Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.
 - 
                                5
Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.