Fazolová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kabanos
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 793.1 mg
  • Vláknina 12240 mg
  • Vitamín A 12240 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do vody a v téže vodě je uvaříme.

  • 2

    Zahustíme je jíškou, povaříme a rozmixujeme nebo prolisujeme.

  • 3

    Potom fazole rozředíme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak a jogurt.

  • 4

    Na talíř vložíme plátek opečeného kabanosu, zalijeme polévkou a doplníme osmaženým tmavým chlebem a petrželkou.

Komentáře k receptu