Bouillabaisse s mořskými plody
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 750 g Škeble čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Hřebenatka
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Pórek
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Vývar rybí
 - 1 kg Filé rybí
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1509 mg
 - Bílkoviny 122 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1199.2 mg
 - Vláknina 6461.8 mg
 - Vitamín A 6461.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme.
 - 
                                2
Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou.
 - 
                                3
Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou.