Játrové noky v hovězím vývaru
Suroviny
- 30 g Cibule
- 150 g Játra hovězí
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Žemle tuková
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 špetka Sůl
- 6 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 0.5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1057 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 351 mg
- Vláknina 1103.9 mg
- Vitamín A 1103.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno. 
- 
                                2Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku. 
- 
                                3Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky. 
- 
                                4Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        