Rýžová polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 3110 mg
- Vitamín A 3110 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do trochy osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Hrášek vsypeme do 1l vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme kostku bujónu a polévku ochutíme špetkou vegety. 
- 
                                3Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        