Tortellini v polévce minestrone
Suroviny
- 250 g Těstoviny Tortellini
- 750 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 186 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 1573.2 mg
- Vláknina 19544.2 mg
- Vitamín A 19544.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zeleninu očistíme a omyjeme, mrkev, celer a cuketu nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a kapustu na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu osmahneme na oleji, přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut. 
- 
                                2Tortellini uvaříme podle návodu, scedíme je, propláchneme studenou vodou a po okapání je přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                3Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        