Tortillová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.9 mg
- Vláknina 3606.5 mg
- Vitamín A 3606.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké. 
- 
                                2Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. 
- 
                                3Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká. 
- 
                                4Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit. 
- 
                                5Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        