Polévka se strouhankovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 389.4 mg
- Vláknina 2533 mg
- Vitamín A 2533 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupaný celer, hřebíčky, kuličky pepře a libeček vložíme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Přidáme omyté maso a vaříme doměkka. 
- 
                                2Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. 
- 
                                3Ušleháme margarín, žloutek, sůl a špetku muškátu. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do ušlehané směsi. Přisypeme tolik strouhanky, aby vzniklo pevné těsto. 
- 
                                4Z těsta tvarujeme malé knedlíčky a povaříme je asi 10 minut v osolené vodě. 
- 
                                5Knedlíčky přidáme do polévky těsně před podáváním. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        