Vývar z telecích kostí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 111 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 7815 mg
- Vitamín A 7815 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce. 
- 
                                2Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku. 
- 
                                3Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem. 
- 
                                4Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak. 
- 
                                5Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu. 
- 
                                6Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        