Vývar se sýrovými noky
Suroviny
- 40 g Celer bulvový
- 60 g Kedlubna
- 50 g Květák
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 70 g Mrkev kořen
- 30 g Sýr Eidam cihla 30%
- 5 g Petržel - nať
- 4 g Pažitka
- 50 g Petržel kořen
- 2000 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1731 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 226 mg
- Vláknina 4104.2 mg
- Vitamín A 4104.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky. 
- 
                                2Květák rozebereme na růžičky. 
- 
                                3Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty. 
- 
                                4Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut. 
- 
                                5Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem. 
- 
                                6Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        