Polévka čočková indická s mangem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 8 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 835.9 mg
- Vláknina 35479 mg
- Vitamín A 35479 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z cibule oloupeme slupku a naporcujeme ji na drobné kostičky. Přichystáme pánev wok a vlijeme do něj ghí, poté na něm osmahneme cibuli, až začne sklovatět. 
- 
                                2Ze dvou stroužků česneku oloupeme slupku a stroužky prolisujeme v lisu na česnek. Prolisovaný česnek přidáme do woku k cibuli, vložíme ještě ostrou směs koření garam masalu a vše zalijeme drůbežím vývarem. 
- 
                                3Čočku (nejlépe bílou loupanou) přebereme, dobře propláchneme studenou vodou a přidáme do polévky ve woku. Jakmile polévka začne vařit, ztlumíme plamen a ještě dováříme při mírnějším ohni asi 15 minut. 
- 
                                4Rajčata spaříme, oloupeme z nich slupky, vyřízneme část, ze které vycházela stopka a dužinu krájíme asi na centimetrové kostky, ty následně vložíme do polévky. Dochutíme tamarindem a mangovým práškem. 
- 
                                5Mango oloupeme, rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a jednu polovinu manga pokrájíme na asi 3 mm silné proužky, které vložíme do polévky, aby se v ní postupně prohřály. Polévku rozdělíme do talířů, nakonec ozdobíme lístky máty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        