Gold polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 72 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 778.2 mg
- Vláknina 5410.6 mg
- Vitamín A 5410.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek spolu s cibuli oloupeme, do misky dáme mrkev, petržel, celer oškrábeme, umyjeme, všechnu zeleninu nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky k cibuli a česneku. 
- 
                                2Celou slepici důkladně očistíme, omyjeme, položíme ji do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. Potom do slepičího vývaru vložíme připravenou zeleninu kromě cibule. Cibuli nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vsypeme ji do vařící se polévky, přidáme celý pepř, polévku ještě povaříme tak dlouho, až bude maso měkké. Před dovařením polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželovou natí. 
- 
                                3Uvařenou zlatou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        