Sytá polévka s vejcem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 6469 mg
- Vitamín A 6469 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Připravenou kořenovou zeleninu s nasekanou cibulí orestujeme na másle v hrnci. Potom opraženou zeleninu zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky rozšlehaná vejce a utřený česnek, krátce povaříme. Do hotové polévky vsypeme lžíci nasekané petrželky a lžíci nasekané pažitky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        