Ukrajinská soljanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 4 g Bobkový list
  • 30 g Kopr
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 plátek Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 6 polévková lžíce Smetana kysaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2326 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 6174.3 mg
  • Vitamín A 6174.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou do měkka. Uvařené maso vybereme, rozkrájíme na malé kousky, které opět vrátíme do základu polévky. Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle. Přidáme oloupaný, na tenké plátky pokrájený česnek a vlijeme rajčatový protlak. Zalijeme 2 dl vařícího vývaru z masa, chvilku povaříme.

  • 2

    Poté vše vlijeme do hrnce s masem, přidáme na tenká kolečka pokrájené nakládané okurky, na kolečka rozkrájená rajčata, bobkový list. Osolíme, opepříme a vše povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku podáváme na hlubokých talířích. Do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany, posypeme nasekaným koprem, nakonec do středu položíme oloupané kolečko citrónu a podáváme.

Komentáře k receptu