Polévka minestrone
Suroviny
- 100 g Fazole vařené
- 145 g Hrášek
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 255 g Kosti hovězí řídké
- 145 g Fazole červené
- 55 g Těstoviny čtyřvaječné
- 100 g Těstoviny Tortellini
- 2 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Brambory
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Anglická slanina
- 2 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1498 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 948 mg
- Vláknina 20167.8 mg
- Vitamín A 20167.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme česnek, cibuli, nakrájenou slaninu a kosti a 5 minut smažíme. 
- 
                                2Přidáme zbylé suroviny kromě těstovin a parmazánu a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 90 minut. 
- 
                                3Kosti vyjmeme a dáme stranou. 
- 
                                4Do hrnce vysypeme oba druhy těstovin a uvaříme. 
- 
                                5Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        