Smetanovo-bramborový krém
Suroviny
- 1 kostka Bujón natur zeleninový
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Brambory
 - 1 ks Libeček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 21.3 mg
 - Draslík 477.3 mg
 - Vláknina 6241.5 mg
 - Vitamín A 6241.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek a brambory.
 - 
                                3
Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Do vroucí vody dáme kostku zeleninového bujónu a snítku libečku.
 - 
                                5
Necháme vařit.
 - 
                                6
Poté rozmícháme kari koření a majoránku do polévky, přilijeme smetanu.
 - 
                                7
Necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                8
Nakonec rozmixujeme na hladký krém.