Bramborová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 83.6 mg
 - Draslík 222.8 mg
 - Vláknina 2685.2 mg
 - Vitamín A 2685.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 12 minut. Brambory scedíme, šťouchadlem rozmačkáme na kaši, kterou naředíme vodou, ve které se brambory vařily.
 - 
                                2
V mléce rozšleháme žloutek a strouhaný sýr. Vlijeme do naředěné kaše, hustotu polévky upravíme vodou, osolíme, opepříme, přidáme dobromysl (oregano), necháme projít varem a odstavíme.
 - 
                                3
V talířích polévku posypeme posekanou pažitkou.