Chřestová polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 853 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 367.5 mg
 - Vláknina 5777 mg
 - Vitamín A 5777 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
 - 
                                3
Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
 - 
                                4
Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.