Hrachová polévka s chipsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 922 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 87.3 mg
 - Draslík 348.4 mg
 - Vláknina 8202.5 mg
 - Vitamín A 8202.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
 - 
                                2
Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.