Mrkvová polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 13.1 mg
 - Vláknina 1271.2 mg
 - Vitamín A 1271.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.
 - 
                                3
Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.