Zeleninová kari polévka
Suroviny
- 400 g Hrášek
 - 250 g Dýně
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 1 ks Brambory
 - 4 ks Cuketa
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pastinák
 - 2 ks Tuřín
 - 3 ks Chilli paprička sušená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Kurkuma
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 377 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 1359.7 mg
 - Vláknina 43173.8 mg
 - Vitamín A 43173.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory i kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, oškrábeme a, nakrájíme na malé kousky. Na kostičky pokrájíme také dýni, cuketu krájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme, čili papričky velmi jemně rozkrájíme.
 - 
                                2
Do rozehřátého másla dáme kurkumu, prolisovaný česnek, kari, zázvor, chilli papričky a opékáme, dokud koření nezačne intenzivně vonět.
 - 
                                3
Nakrájemnou zeleninu (kromě cukety a hrášku) vložíme do vody, přidáme opečené koření a vaříme přibližně 45 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Potom přidáme kokosové mléko, cuketu a hrášek, vaříme dalších asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.