Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 441 mg
 - Vláknina 4275 mg
 - Vitamín A 4275 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka.
 - 
                                3
Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty.
 - 
                                4
Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme.