Fazolová polévka se strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 176.7 mg
 - Vláknina 4287.5 mg
 - Vitamín A 4287.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě.
 - 
                                2
Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat.