Pivní polévka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Hrozinky
  • 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 245 mg
  • Vláknina 8609.6 mg
  • Vitamín A 8609.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený chleba rozvaříme ve vodě, umixujeme, přidáme hrozinky, skořici, sůl, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a vaříme. Do polévky přidáme jablka, která jsme oloupali, vykrojili jádřince a jablka nakrájeli na tenké plátky. Na závěr vlijeme pivo a asi 1/4 hodiny povaříme. Poté polévku odstavíme, vmícháme žloutek a sněhové nočky, které vykrajujeme z tuhého sněhu, který jsme ušlehali z bílku a cukru. Polévku přiklopíme a nočky necháme dojít alespoň 5 minut. Už nevaříme.

Komentáře k receptu