Ovocná polévka vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 44.3 mg
 - Draslík 15.9 mg
 - Vláknina 1113 mg
 - Vitamín A 1113 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 83.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.