Bramborová polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 140.7 mg
 - Draslík 674 mg
 - Vláknina 8313.8 mg
 - Vitamín A 8313.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
 - 
                                2
Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
 - 
                                3
Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.