Fazolková polévka s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Fazole bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 995.9 mg
  • Vláknina 18320.1 mg
  • Vitamín A 18320.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí.

  • 2

    Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu