Bramborová zahuštěná jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 635 mg
 - Vláknina 10278.2 mg
 - Vitamín A 10278.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Mrkev, celer a petržel také. Vše uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zředíme studenou vodou povaříme a přidáme k měkké zelenině.
 - 
                                3
Okořeníme majoránkou nebo dle chuti i prolisovaným česnekem.