Polévka z fazolek a karotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 789 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 101.7 mg
 - Draslík 335.4 mg
 - Vláknina 3150.5 mg
 - Vitamín A 3150.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.
 - 
                                3
Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.