Pomazánka z bažanta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Játra drůbeží
  • 50 g Slanina vepřová
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1357 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 138 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 456.8 mg
  • Draslík 1499 mg
  • Vláknina 425 mg
  • Vitamín A 425 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme.

  • 4

    Podáváme na krajících chleba nebo veky.

Komentáře k receptu